Zelf Huis Verkopen

Presentatie van uw woning

ZOEKEN | BLADEREN

LAATST BEKEKEN | FAVORIETEN

De presentatie van uw woning.

 

Door uw woning op de juiste manier te presenteren zorgt u ervoor dat u de woning sneller verkoopt. De twee belangrijkste zaken hiervoor zijn:

1. Zorgen dat uw woning goed op het internet te vinden is.

2. Zorgen dat mensen na het bekijken van uw presentatie op onze of een van onze partner sites ook daadwerkelijk een bezichtiging gaan aanvragen. Zonder een bezichtiging zal er namelijk nooit een verkoop volgen!

 

Zorgen dat uw woning geoed op het internet te vinden is.

Hier zorgen wij voor dus aan dit eerste punt hoeft u verder niet te denken. Wij zorgen voor een professionele presentatie op onze en overige sites , een PDF brochure, een goed zichtbaar makelaarsbord, automatische verwerking van de gegevens van geinteresseerde kopers, sms alert etc.

 

Hoe zorgt u er nu voor dat mensen ook echt een bezichtiging voor uw woning aanvragen?

Het belangrijkste om een daadwerkelijke bezichtiging te krijgen is het zorgen voor goede foto's (en een pakkende verkooptekst). Goede foto's is misschien wel het aller belangrijkste van het verkopen van de woning. Mensen moeten door het zien van de foto's enthousiast en een bezichtiging  aanvragen. Hoe zorgt u hier nu voor?

1. Voordat u start met het maken van de foto's is het handig om aan de volgende zaken voldaan te hebben.

2. Zorg ervoor dat iedere ruimte duidelijk op de foto staat. Mensen willen graag zo veel mogelijk over de woning weten voordat ze een bezichtiging aanvragen. Wanneer u aangeeft dat een woning drie slaapkamers heeft en een mooie luxe badkamer, dan willen potentiële kopers deze ook graag op de foto zien (anders denken ze dat er iets mee aan de hand is). Een rommelhok, kelder of zolder hoeft niet op de foto. Mag wel, hoeft niet.

3. Zorg voor een reeële weergave van de woning. Waneer mensen aan de hand van de foto's een bezoek brengen aan uw woning moet de "live" kennismaking natuurlijk niet tegen vallen. Veel makelaars maken gebruik van een groothoeklens. Een groothoeklens is een uitstekende manier om zoveel mogelijk van een ruimte te laten zien, zorg er wel altijd voor dat dit soort foto's afgewisseld worden met "normaal" genomen foto's. Zo geeft u een goed overzicht van de woning, maar voelen mensen zich niet voor de gek gehouden.

4. Vergeet niet om de buitenruimte (tuin/balkon) op de foto te zetten. Zet eventueel uw tafel, stoelen en kussens netjes neer zodat mensen zien er ruimte voor is. Heeft u een (zonne)luifel draai deze dan (een stukje) uit om mensen te laten zien dan deze aanwezig is.

 

Naast uitstekende foto's is een goede verkooptekst ook erg belangrijk.

Over het algemeen bekijken mensen in eerste instantie de foto's. Indien de foto's voldoende interesse hebben gewekt gaan mensen over tot het lezen van de verkooptekst. Onderschat deze dus niet, want daarna zullen mensen pas besluiten of ze een bezichtiging aanvragen van de woning. 

 

Zorg naast de foto's voor een bijpassende verkooptekst.

 


Huis zelf verkopen

Documenten verzamelen voor de verkoop
Zelf foto's maken
Opmeten van uw woning
Presentatie van uw woning
Verkooptekst van de woning

Bezichtigingen

Hoe lang duurt een bezichtiging?
Rondleiden van de mensen
Temperatuur in huis
Huisdieren
Woning verkoopklaar?

Meest gestelde vragen

Is een makelaar nodig voor de verkoop?
Zijn er extra kosten?
Overstappen naar een andere makelaar
Foto's en/of tekst aanpassen
Bezichtiging aanvragen

Vervolg vragen

Facebook, Hyves en Twitter
Woning uit de verkoop halen
Ik heb al een makelaar

Huis verkopen in

Amsterdam

Uw woning wordt o.a. vermeld op Funda - Zoek alle Huizen - Huislijn en Jaap

SITEMAP

Powered by Unique Webdesign