Zelf Huis Verkopen

Rondleiden van de mensen

ZOEKEN | BLADEREN

LAATST BEKEKEN | FAVORIETEN

Het rondleiden van de potentiële kopers.

 

Natuurlijk bent u enthousiast over uw eigen woning en zou het liefst alles willen vertellen aan de toekomstige eigenaren. Doe dit in eerste instantie niet. Vraag de mensen of ze zelf eerst een rondje willen lopen door de woning, of dat ze prettig vinden als u met ze mee loopt. Bent u met z'n tweeën en is de woning niet heel erg groot, zorg er dan voor maar één persoonj de rondleiding verzorgt. De kracht van een goede rondleiding is om u te verplaatsen in de kijkers en vragen kort en duidelijk te beantwoorden. Natuurlijk mag dit met enige enthousiasme, dat is een van de sterke punten van het zelf verkopen van uw woning.

 

Laat zoveel mogelijk zien van het huis, afgesloten ruimten en kasten wekken de indruk dat je iets te verbergen hebt. Duw ook niet al je rondslingerende troep klakkeloos in kasten; veel kijkers trekken schaamteloos elke deur open die ze tegenkomen!

 

Het is begrijpelijk dat je je bij op- en aanmerkingen over je huis aangevallen voelt, maar probeer nooit in discussie te gaan! Dit heeft geen zin en zal een tegengesteld effect hebben. Blijf rustig en zakelijk. Onze ervaring is dat iemand die op en aanmerkingen heeft vaak serieus geinteresseerd is. Verder kan het maken van opmerkingen onderdeel zijn van zijn of haar "tactiek". 

 

Open en eerlijk!

Ben altijd open en eerlijk. Het is verleidelijk om kleine gebreken weg te moffelen, maar ben altijd open en eerlijk. Dit voorkomt een hoop gesteggel achteraf. Bovendien ben je wettelijk verplicht om gebreken te melden.

 

Over te nemen zaken.

Eventuele overname van een houten vloer, zonnewering of gordijnen bespreek je in een later stadium met de echt geïnteresseerde kijkers.  


Huis zelf verkopen

Documenten verzamelen voor de verkoop
Zelf foto's maken
Opmeten van uw woning
Presentatie van uw woning
Verkooptekst van de woning

Bezichtigingen

Hoe lang duurt een bezichtiging?
Rondleiden van de mensen
Temperatuur in huis
Huisdieren
Woning verkoopklaar?

Meest gestelde vragen

Is een makelaar nodig voor de verkoop?
Zijn er extra kosten?
Overstappen naar een andere makelaar
Foto's en/of tekst aanpassen
Bezichtiging aanvragen

Vervolg vragen

Facebook, Hyves en Twitter
Woning uit de verkoop halen
Ik heb al een makelaar

Huis verkopen in

Amsterdam

Uw woning wordt o.a. vermeld op Funda - Zoek alle Huizen - Huislijn en Jaap

SITEMAP

Powered by Unique Webdesign